Teamfoto JC Hoveniers
Werkzaam in Vlaardingen, hoofdvestiging Amstelveen
Bescherm uw schutting door te beitsen Redactie, 22 april 2024
Houten schutting beitsen

Naarmate de dagen lengen, wordt ook het weer geleidelijk aan warmer. Binnenkort is het weer tijd om van uw tuin te genieten. Niemand zit te wachten op een lelijke schutting in het zicht, maar dat is gelukkig te vermijden.

Als u uw schutting wilt renoveren en beschermen voor de toekomst, is het slim om te beitsen!U kunt deze taak zelf gemakkelijk uitvoeren en geld besparen. In dit artikel bespreken we waarom beitsen cruciaal is, hoe het hele proces werkt en wanneer u hier het beste voor kunt kiezen.

Wat doet beits precies?

Beits is een substantie die ervoor zorgt dat het hout niet te veel vocht opneemtOok bevatten beitsen kleurstoffen die beschermen tegen de zonnestralen, zodat de schutting niet verkleurtHierdoor werkt beits als een beschermende laag voor de schutting

Waarom is het noodzakelijk om uw schutting te beschermen met beits?

Waarom is het slim om uw schutting te beschermen met beits?Uw schutting behoudt zijn stevigheid en bescherming na het beitsen. In Nederland moet u rekening houden met onvoorspelbare weersomstandigheden.

De schutting wordt beïnvloed door de hevige uv-stralen, regenbuien, hagel en stevige wind. Vooral de regen is een groot probleem gezien het hout van de schutting het regenwater opneemt. Hierdoor kan de schutting beschadigd of verzwakt raken omdat er bijvoorbeeld schimmel of houtrot kan ontstaan.

Om dit alles te voorkomen is het dus belangrijk om uw schutting te behandelen. Beits is een perfecte keuze omdat het uw schutting beschermt tegen de weersomstandigheden in Nederland. Het is niet noodzakelijk om elk jaar opnieuw de beits aan te brengen, de bescherming blijft langdurig aanwezig!

Stap voor stap uw schutting beschermen met beits

De eerste stap: uw schutting reinigen

Voordat u daadwerkelijk start met beitsen, moet u het juiste voorbereidende werk uitvoeren. Het reinigen van de schutting is de eerste stap die genomen moet worden. Dit proces is vereist om elke eventuele vervuiling en vorige behandeling te elimineren. Gebruik hiervoor eventueel een hogedrukspuit.

Stap 2: Uw schutting schuren volgens de stappen

Vervolgens moet u de schutting schuren. Dit is noodzakelijk bij alle houttypen tenzij de verpakking van de beits iets anders aangeeft. Als u de schutting wilt opschuren, kunt u met een schuurmachine of schuurpapier aan de slag.

Stap 3: Het nauwkeurig reinigen van uw schutting

Bij het schuren is de schutting enigszins slordig geworden. Voordat u start met beitsen, is het van belang om de schutting grondig schoon te maken. Controleer vooraf of de schutting helemaal stofvrij is; anders kan dit zich in de schutting ophopen.

Zodra de schutting helemaal vrij van stof is, kunt u de laatste schoonmaakactiviteit starten. Gebruik eenvoudig een borstel of een doekje met water. Gebruik geen hogedrukspuit, aangezien dit de toplaag van de schutting zou kunnen beschadigen.

U dient in stap 4 uw schutting te beitsen

Begin met het grondig roeren van de beits gedurende 1 minuut voordat u aan de slag gaat. Na het roeren is het tijd om de beits met een kwast gelijkmatig aan te brengen op de schutting. Na het wachten van 24 uur en het opdrogen van de eerste laag beits, is het tijd om de tweede laag aan te brengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1427

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over JC Hoveniers

JC Hoveniers, waar vakmanschap en passie samenkomen om uw buitenruimte tot leven te brengen. Als toonaangevend hoveniersbedrijf streven we naar niets minder dan uitmuntendheid in elk aspect van onze dienstverlening. Met jarenlange ervaring en een diepgewortelde liefde voor groen, bieden we deskundig advies, op maat gemaakte ontwerpen en zorgvuldig onderhoud om uw tuin om te toveren tot een oase van natuurlijke pracht. Van het eerste consult tot de laatste aanraking, kunt u vertrouwen op onze toewijding aan kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Ontdek de mogelijkheden met JC Hoveniers en laat uw buitenruimte stralen als nooit tevoren.


VCA